Kirándulási lehetőségek 1

A remek tavaszi idő és a körülmények egyaránt abba az irányba mutatnak, hogy sosem volt jobb alkalom arra, hogy kiránduljunk a szabadba. A Gyulai attrakciók korlátozott látogathatósága minket is arra ösztönöz, hogy segítsük a hozzánk látogató vendégeket a szabad idejuk hasznos eltöltésében, ezért gondoltuk, hogy Gyalogos, vagy kerékpáros természetjáró túrákat ajánlunk Gyulán és környékén.
Szanazug és Városerdő a Város közvetlen környezetében folyó Fekete és Fehér körösök mentén található, mindkettő a helyiek körében nagyon kedvelt fürdő és kirándulóhely. Szanazugban a 2 körös összefolyásánál hangulatosan kialakított kiváló infrastruktúrával rendelkező szabadstrand, hajókikötő és komp várja a kirándulókat. Városerdőn erdei iskolát és tanösvényt találhatnak az odalátogatók. Ez a túra mintegy 20km-es távolságot felölelő egésznapos program lehetőség az aktív kikapcsolódást kedvelő utazóknak.
Útvonal: Gyula-Városerdő-Erdei iskola és tanösvény, szabadstrand, ezután a Fekete Körös jobb partján haladva Szanazug Doboz felöli oldala, ahonnan komppal lehet átjutni a túlpartra, itt napozás, strandolás-Visszaút Gyulára a kerékpárúton
Túraútvonalakról bővebben:

http://www.kvte.hu/kalauz/index.htm

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.