Novemberben sem kell unatkozni a hozzánk látogató vendégeknek, íme a helyi és Békéscsabai programajánlatunk.

kozma orsi plakát

Novemberi program lehetőségek Gyulán:

November 1-27. A Gyulai várszínház kamaratermében látható az a fotókiállítás, ahol Keleti Éva, érdemes és kiváló művész, magyar fotóművész képeit láthatjuk. A kiállításon 40 színészportrét láthatunk, amelyek a 60-as évektől a legjelesebb Magyar színészek láthatóak.

November 4. Várszínház kamaraterem: A francia író, Pierre Sauvil műve alapján készült a Napfény kettőnknek című mű, ami egy párizsi magánklinika professzorának lakásában játszódik, ahova betoppan egy fiatal nő. A professzor félreérthetetlen érdeklődést mutat az elbűvölő és merész lány iránt, aki közli, hogy ezentúl ott fog lakni. A sok csavart alkalmazó dramaturgia tucatnyi érdekes szituációt teremt a darab során. Szervét Tibor és Sipos Vera elbűvölő játéka hosszú idő óta sikeressé tette az előadást a budapesti Rózsavölgyi Szalonban. Bizonyára így lesz ez Gyulán is a vendégjáték során, hiszen az előadásból sugárzik, hogy a szereplők, alkotók komolyan veszik a közös játékot, emlékezetes előadást létrehozva.
November 6. 14.00 óra

Erkel zenetörténeti vetélkedő

Helyszín: Erkel Emlékház

 

November 7. 19.00 óra Helyszín: Vigadó Szombat esti tánc. A belépés díjtalan.

 

November 10. Várszínház kamaraterem: Argó 2. díszbemutató. A Gyulán élő népszerű színművész, Kovács Lajos egyik ikonikus alakítása volt Balog Tibi szerepe az Argo című filmben. Nemrég elkészült a folytatás, az Argo 2. A film bemutatása után találkozás és beszélgetés lesz a film alkotóival: a főszereplővel, Kovács Lajossal, a rendezővel, Árpa Attilával és a producerrel, Árpa Józseffel.

November 11. Várszínház kamaraterem: Egy román nyelvű színházi előadásra kerül sor a Budapest Román Kulturális Intézet szervezésében a Kamarateremben. A bukaresti Mignon Színház hozza el nagysikerű darabját, Alina Nelega: Amália mélyen lélegzik című produkciót. A darab a hatvanas évek Romániájában született Amália történetén keresztül pontos képet rajzol a múltról és a jelenről. Az előadás román nyelven magyar felirattal lesz látható.

 

November 14. 19.00 óra

Helyszín: Vigadó

Rendszeres Táncházak – Eleki román táncok

Tánctanár: Kardos György

Kísér: Rozsdamaró zenekar

Kísérő program: népi játszóház

 

November 24. 19.00 óra

Négybetűs szavak – ARANYOSI PÉTER önálló estje

Helyszín: Vigadó

Jegyek vásárolhatók elővételben a Vigadóban.

 

November 25. Várszínház kamaraterem: Kozma Orsi koncert. Az énekesnő nevét a Jazz+Az és a Cotton Club zenekarokból ismerhetjük. A mostani koncertje swing jegyében készült, és kiváló magyar jazz zenészek kísérik majd így fellép Hárs Viktor – basszusgitáron, Cseke Gábor – zongorán, Pusztai Csaba – dobon. A fellépésén népszerű világslágerek és örökzöldek mellett saját dalait is megszólaltatja.

November 27. 18.00 óra

Helyszín: Vigadó

Utak egymáshoz – DR. BELSŐ NÓRA pszichiáter előadása

Jegyek vásárolhatók elővételben a Vigadóban.

november 28. 10.00 – 12.00 óra
Advent a Gyulai Várban

Tök és alma sütés a Gyulai Vár sütőházában.

10.00 – 12.00 óra

Adventi készülődés a múzeumpedagógiai teremben

11.00 -12.00 óra

Jelmezes tárlatvezetés

November 29.

Városi Advent, Ünnepi program Gyulán

10.00 órától: Népművészeti vásár

Adventi játszóház a Békés Megyei Népművészeti Egyesület közreműködésével

15.00 óra: Télkopogtató

Nyiss kaput, angyal! – bábelőadás, a BÁBAKALÁCS Bábszínház előadása

16.00 óra: A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tanszakának adventi műsora

16.45 óra: Itt van a szép, víg karácsony

Katáng zenekar koncertje gyermekeknek

18.00 óra: Ünnepi köszöntő

Adventi gyertyagyújtás

Közreműködik: az Erkel Ferenc Vegyes Kar

Közös séta a Kossuth térre
Japánkert Barátok Köre Egyesület által készített adventi koszorú első gyertyájának meggyújtása

November 30.- December 18. Várszínház kamaraterem: A Nagybányai mozaik című festménykiállítást tekinthetjük meg, amelyen a legendás nagybányai művésztelep festőinek képeit láthatjuk majd. A nagybányai művésztelep a modern magyar festészet egyik legmeghatározóbb helyszíne, innen indult útjára az új magyar festészet 1896-ban. A kiállításon olyan alkotásokat láthatunk, amelyek 1920 és 2000 között születtek.

November 30. Várszínház kamaraterem: Jandó Jenő Kossuth és Liszt díjas zongoraművész ad koncertet. Ő jegyzi a legtöbb eladott hazai komolyzenei hanglemezt. Pályafutása során körülkoncertezte a világot, tartott mesterkurzusokat Japántól Európáig sok országban. Egyedi játékát a zeneszeretők pár hang után felismerik. Mostani koncertjén Bach, Beethoven, Brahms, Liszt műveit adja elő.

 

KIÁLLÍTÁSOK

 

Időszaki kiállítások a Kohán Képtárban

A párizsi éjszaka festője – Corini Margit festőművész emlékkiállításának megnyitója

A kiállítás megtekinthető: 2015. szeptember 24–november 8.

 

ARADI KÉPEK – Aradi fotográfusok tárlata

A kiállítás megtekinthető: 2015. november 12 – december 3.

 

Békéscsaba:

November 3, kedden 17.30 órától a városháza dísztermében várják az érdeklődőket A Békéscsabai Irodalmi Estek következő vendége Pataky Attila

November 5-én 19 órától Csabagyöngye Presser Gábor és Rúzsa Magdi ad koncertet az Angyal mellettem címmel.

November 9. 18 óra Csabagyöngye: Belső szabadság – Elég jó szülő, elég jó gyerek A Nyitott Akadémia sorozat keretében Vekerdy Tamás Belső szabadság – Elég jó szülő, elég jó gyerek címmel tart előadás.

 

 

 

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.