Gyertek horgászni Gyulára

Talán egy vérbeli horgásznak nem jelent gondot, hogy a nyaralása alatt is megtalálja a közelben lévő neki tetsző folyót vagy tavat, ahol kedvére hódolhat kedvenc sportjának, de egy kis segítség sohasem árthat.
Akinek az úticélja Gyula és környéke, abban a szerencsés helyzetben van, hogy a város határában folynak a Körösök, amelyek Magyarország legtisztábbként számon tartott folyóvizei közé tartoznak. A Körösök remek horgászvizek, bár főként a helyiek körében népszerűek. Ezeknek a vizeknek a kezelője a Körösvidéki Horgász egyesületek szövetsége. Így a horgászathoz szükséges jegyeket is itt tudják beszerezni. Gyula városa a hírnevét nem a horgászvizeinek és a természeti adottságainak köszönheti, pedig ebben a megközelítésben nagyszerű lehetőségeket kínál a természet kedvelőinek. A városból könnyen megközelíthető a fekete- és Fehér körös, no meg persze az ezekből kialakult Kettős-körös, és ha egy kicsit tovább megyünk a Sebes-körös és a Hármas-Körös. És ami a Tiszában úszik, azok a halfajták itt is megtalálhatóak. Ezen vizek lakói a csuka, harcsa, sügér, balin, süllő és ragadózó társaik, de a szelídebb fajtákból is sokfélét találhat aki keres. Gyula területén eredményesen lehet próbálkozni a várost átszelő ma élővíz csatornaként ismert egykori holtágban, hiszen ebbe folyamatosan telepítenek. Azután a helyiek kedvelt helye a duzzasztó és környéke, a Szanuzugi összefolyás, és a Fekete Körös városerdőnél. Ha valaki szeret horgászni, és egy kis nyugalomra vágyik, az apartmanjainkból kisétálva percek alatt remek horgászvizet találhat magának. Mindezeken túl természetesen a városban jó néhány rendszeresen teleépített egykori bányató is található amelyeket különféle cégek és egyesületek üzemeltetnek. A napi jegy ára 2000ft- és 4000ft körül mozog.
A Horgászjegyet a Gyulai dolgozók Horgászegyesületénél a Szt László u és a Kossuth u sarkán a 4 Ász De luxe aparmanunktól pár lépésre, vagy Feca-Peca horgászboltban a Megyeház utcán lehet beszerezni.

Szóljon hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.